שוקולד על הדרך

זה קצת מביך.

הכנתי שוקולדים סופר מפונפנים לסדנת שוקולד.

היה שם גנאש שוקולד לבן וגבינת קממבר טבעונית על בסיס קשיו, בציפוי פיסטוק גרוס.

שבועיים לקח לי להכין גבינת קממבר טבעונית עם החיידקים הנכונים, להפוך אותה מדי יום על מצע עץ, לאכסן בטמפרטורה הנכונה עד שתקבל את הקראסט הלבן המגניב והטעם הקממברי. ואז לשלב את זה עם שוקולד לבן טבעוני, גם הוא בעבודת יד, לצפות בשוקולד מריר ולעטר בפיסטוקים.

בקטנה.

היה שם פרלין מקדמיה עם קרמל מלוח, גם הוא טבעוני ויאמי, קרמל בהמתקה טבעית זה שוס, שכבות של טעמים במרקמים שונים שעושים חגיגה בתוך הפה ובלי כאב הבטן של יותר מדי מתוק, מי אמר קיבות נפרדות.

בין כל הטעימות שרבבתי שוקולד בחמש דקות שהכנתי על הדרך.

שוקולד על הדרך הוא כזה שאני מכינה כשבא לי משהו מתוק.
לוחצת על הכפתור של הקומקום, ובזמן שהמים רותחים, ברגע מכינה את השוקולד.

חמש דקות על השעון. מביך כמה שזה פשוט.

מערבבת בצ’יק, זורקת על פלטה ושמה במקרר להתגבשות. אחרי דקותיים חותכת בגסות, ממש כמו בשוויצריה, בשדירת השוקולדים של ציריך, שבה בוחרים את השוקולד לפי העין וקונים לפי המשקל, חתוך חתיכות גסות.

ציריך זה כאן.

בסוף הטעימות, כששאלתי כבדרך אגב, מה היה להם הכי טעים, אמרה האישה, השוקולד הפשוט ההוא, זה היה לי הכי טעים.

הא.

מה שהכי מגניב בשוקולד הזה, זה שהוא שוקולד בערך.

אני לא משתמשת אפילו במשקל, פשוט זורקת את החומרים לתוך קערה.

הוקוס פוקוס ביליבוקוס

נייר הפרדה וזורקת לפלטה.

מקפידה על שכבה דקה כדי שיישבר בצורה קראנצ’ית מגניבה.

והכי חשוב, התוספות המלוחות, ששוברות את המתיקות של השוקולד.
בשוקולד ההוא הכנסתי שומשום שחור קלוי, לא מלוח אבל עם טעם דומיננטי מדליק, ונגיעה של קוקוס.

זה הזמן לשחק !!

בינתיים המים רתחו, תה הקינמון נחלט היטב, צבע בורדו מהפנט וריח של חורף.

זה הזמן להתפנק עם חתולה, תה טעים ושוקולד משובח.

מצטרפים אלי?

פרלין שוקולד אגוזי לוז

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 10 דקות

מצרכים:

  • 100 גרם שוקולד 90%
  • 60 גרם סילן
  • 20 גרם טחינה*
  • 80 גרם אגוזי לוז קלויים
  • 1 כפית שמן קוקוס
  • נייר הפרדה לשטח מעליו את השוקולד

אופן ההכנה:

  1. במתקן בן מארי ממיסים את השוקולד המריר
  2. מוסיפים את שאר חומרי הגלם למעט אגוזי הלוז
  3. מסירים מהאש, מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים
  4. משטחים בתבנית ומעבירים לפריזר לעשר דקות
  5. מוציאים וחותכים לחתיכות הרצויות בסכין או שוברים ביד

הערות למתכון:

אפשר להמיר את השוקולד המריר ב- 60 גרם עיסת קקאו ו30 גרם חמאת קקאו.

במקום טחינה ניתן להשתמש בחמאת שקדים או בוטנים, ואז להחליף את אגוזי הלוז לבוטנים או שקדים קלויים בהתאמה.

והעיקר, להנות מהדרך 🙂

 

הגיבו לפוסט עם חשבון פייסבוק

רוצה לקבל את בלוג החופש שלנו?

עוד מאמרים

סיפורים קצרים

מפתח הקוטביות

פרק מתוך הספר” “הכל חדש”/ רונית לב הדרקון נאלץ לקיים את הבטחתו ולאפשר לי לישון. צנחתי ממוטטת על

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ

"הכל חדש: השראה לחיים בחופש"