שוקולד הוא סמל האהבה- אמת או מיתוס?

שוקולד מוכר לנו בתור הסממן המוצהר של ולנטיינס דיי. אנחנו אוהבים לקנות שוקולד לאהובנו. יש המון סוגים של שוקולדים רומנטיים, שוקולד בצורה של לב או פרח, שוקולד עם מכתב תודה.

אבל… מאיפה השוקולד קיבל את התואר שלו כסממן האהבה? ולמה בדיוק?

הנה חמישה דברים שלא ידעתם על שוקולד: (ויש גם קאטץ’, כדאי לקרוא עד הסוף)

  1. השוקולד וליתר דיוק הקקאו מחבר אותנו אל הלב. מכל המזונות הקקאו הוא מספר אחד עשיר במגנזיום, מינרל שאחראי לתפקוד הלב והשרירים.
    מחקרים מעידים על כך שכיום 97% מהאוכלוסייה חסרה במגנזיום. התכווצויות שרירים תכופות, בעיקר בזמן שינה, יעידו על חוסר במגנזיום, כמו גם סטרס מתמשך.
    אז מה עושים? אוכלים שוקולד, כמובן !
    _____________________________
  2. קקאו עוזר בהורדת סטרס. כשאנחנו פחות מתוחים יש לנו זמן לאהבה !
    אכילת שוקולד עוזרת לנו למעשה בהפרשת שני הורמונים האחראים על הורדת מתח, סרוטונין ודופאמין. מכירים את אנחת הרווחה ברגע שבו הקוביה הראשונה של השוקולד מתמוססת על הלשון שלנו? הורמון הדופאמין אחראי לזה, שקשור למערכת הגמול והעונג שבמוח הלימבי.
    _____________________________
  3. מחקרים מוכיחים, ששוקולד חם על הלשון מעורר מינית יותר מנשיקה צרפתית לוהטת. וביננו, מתי לאחרונה התנשקנו נשיקה צרפתית לוהטת עם בן הזוג? סביר להניח ששוקולד חם יהיה ישים יותר, מהיר יותר ו- טעים יותר.
    _____________________________
  4. קקאו גורם לשחרור כימיקל שעוזר לנו להתאהב. פנילאתילאמין הקיים בקקאו גורם לנו להסתכל בצורה אוהבת על החיים, על חשבון הבנק שלנו, על הבלגאן בבית שלנו, ובטח גם על בן הזוג. אז בפעם הבאה במקום להתלונן, פשוט לוקחים חתיכה של שוקולד…
    ____________________________
  5. ולסיום, קקאו גורם לנו לתחושת ריחוף קלה, ממש כמו התחושה שיש לנו כשאנחנו מאוהבים. היום מצאו את הגורם לתחושת הריחוף, שם החומר אננדמיד, ולמעשה זוהי נגזרת של קנאביס האחראית לתחושת הריחוף שאכילת שוקולד טוב מקנה לנו. אננדה בסנסקריט פירושו אושר עילאי. וזו בדיוק התחושה כשאוכלים שוקולד טוב, עם הבדל אחד: זה חוקי 🙂 

אז שוקולד, הוא סם או לא? והנה הקאטץ’..

כאן מגיע החלק הטריקי: הרכיבים שנמצאים בשוקולד התעשייתי וגורמים להתמכרות הם בעצם הסוכר הלבן והחלב– אם מדובר בשוקולד חלבי, ולא הקקאו.
סוכר לבן פועל על הגוף שלנו כמו סם. הוא מעלה בבת אחת את המדד הגליקמי, את הדופק וגורם להתרגשות מזוייפת, שצונחת אחרי כמה דקות, ואנחנו צונחים ביחד איתה: מאבדים את מצב הרוח, את כושר הריכוז ואת הערנות.

היום ידוע שסוכר לבן הוא הגורם מספר 2 בארצות הברית לדיכאון. אנחנו גם יודעים ששוקולד למבחנים הוא לא כזה מומלץ בגלל הסוכר שבשוקולד עצמו.

אז מה כן?

ההמלצה היא לאכול שוקולד טבעי או שוקולד 80% קקאו ומעלה, בטח לא שוקולד חלבי.

מה זה שוקולד טבעי?

שוקולד טבעי הוא שוקולד שעשוי מחומרים טבעיים בלבד: פולי קקאו באיכות גבוהה, המתקה טבעית (תמרים או סוכר קוקוס) ו- זהו. משוקולד כזה אפשר לקחת כמות קטנה ולהרגיש איך הוא מאזן, מרגיע סטרס, ממקד אותנו ופותח לנו את הלב לאהבה.

איפה משיגים שוקולד טבעי?

אפשר להכין לבד, במטבח הביתי.
כשמכינים שוקולד טבעי בבית אפשר להכין מראש כמות גדולה ולאכסן בפריזר. כמו כן אפשר להצטרף אל סדנת שוקולד שמלמדת איך להכין שוקולד טבעי, ובקלות!

בנוסף אפשר לרכוש שוקולד טבעי מוכן. רצוי לברר מראש מהם חומרי הגלם שבשימוש (ובטח לא סוכר לבן או מוצרי חלב).

“כי שוקולד הוא סמל האהבה והגיע הזמן להפיץ את האהבה בעולם!!”

הגיבו לפוסט עם חשבון פייסבוק

רוצה לקבל את בלוג החופש שלנו?

עוד מאמרים

חופש ויצירה

אמא לתלתלים

רגע לפני שקפצתי למים הסתכלתי לעצמי בעיניים ווידאתי שאני לא עושה את זה כדי לחסוך כסף. ממש לא.

בלוג Yoga Dance

האם מוות יכול להיות דבר שמח?

כשאמא שלי מתה העולם שלי התמוטט, כמעט בן לילה. הגוף שלי התמוטט, החברים שלי נעלמו, העסק שלי קרס,

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ

"הכל חדש: השראה לחיים בחופש"