השוקולד הראשון

-“מה ניסית לעשות כאן, לא הבנתי?”

ההתחלה היתה נוראית. נצמדתי למתכוני בריאות, שלימדו להכין מוס שוקולד טבעי, עם מעט מדי קקאו והרבה מדי תמרים. דרור אחי, שהגיע אלי במקרה לאמירים לביקור עם אמא, איתר את קופסת המוס בעל המרקם הרופס והצבע הירקרק, שנחה במקרר. אי שם בשנת 2008, הרבה לפני המהפכה הטבעונית, התכוונתי למכור את היצירה המופלאה שלי בדוכן מזון אי שם בנהריה.

-“מוס שוקולד” נתתי לו לטעום. לא סיפרתי לו על המרכיב הסודי, אבוקדו.

אלא שיצא הגורל ואחי הגדול אוהב את המסתורין, שבחוש הטעם. המומחיות שלו לשדרג מנות ולהכניס לתוכן קסם. הרעיון של שוקולד עם אבוקדו, לא רק שלא הגעיל אותו אלא אפילו סיקרן. כשהייתי בת שמונה, נהגנו לבשל ביחד. דרור, לפני גיוס לצבא, ניצח על ארוחות הצהריים שלנו ובעצם היה המורה הראשון שלי לבישול של גדולים. בכך הרחיב את הטריטוריה, שהכרתי עד אז, חביתה ומלפפון חתוך לאורז, שניצלים וקציצות. ההורים עבדו שניהם והמטבח היה כולו שלנו.

-“איזה קקאו יש לך? תביאי עוד” הפשיל שרוולים ומיד ניגש למשימה. הוסיף המון קקאו, צבע וחיים, המתקה ותבלינים, קינמון, גרידת לימון ונגיעה של מלח. תוך כמה דקות מוס השוקולד האנמי הפך שמח וחגיגי מתחת לידיו הבטוחות. לפתע היתה לו אישיות, גאווה, צורה ואפילו טעם. האבוקדו עבר מהמרכז לשוליים, הקקאו המשובח תפס את מקומו הבוטח בחזית, כראוי למוס שוקולד, והתבלינים הוסיפו מימד של עומק לכל החגיגה. שהות נוספת במקרר דייקה את המרקם, ולדוכן השוקולד יצאתי חמושה בשניהם. אמא דגה לקוחות לדוכן שלי, כמו סנט פיטר, והכמות כולה נגמרה להפתעתי עד הערב .

השוקולד רצה אותי יותר משרציתי אני אותו.

מתוך הספר “הכל חדש“/רונית לב

 

מוס שוקולד ואבוקדו: (גרסה משופרת 🙂 )

  • 45 גרם אבוקדו
  • 80 גרם מים פושרים
  • 25 גרם אבקת קקאו באיכות מעולה
  • 80 גרם תמרים רכים ומתוקים (אני משתמשת במג’הול קפוא אבל גם רגיל יעבוד)
  • 40 גרם שמן קוקוס
  • מיץ משליש לימון/ תפוז+ גרידה, קינמון לפי הטעם
  • קורט מלח משובח

הכנה:

  • מכניסים הכל לבלנדר למעט התבלינים.
  • מעבירים לקערה ומתבלים כמו שאוהבים.
  • מצננים במקרר שעתיים לפחות. (הצינון ידגיש את התיבול ויעמיק את הטעמים, כדאי לקחת בחשבון)

הערות חשובות:

  • הכמות מתאימה לשתי מנות, אפשר להכפיל או לשלש את הרכיבים.
  • אם מכינים בחורף כדאי להמיס את שמן הקוקוס במים החמים ואז להכניס לבלנדר
  • המתכון המקורי מ 2007 מכיל עוד 30 גר עיסת קקאו + 10 גר חמאת קקאו + 20 גר סוכר קוקוס (או 60 גר שוקולד מריר 80% ). היום אני אוהבת טעמים פשוטים יותר, והכנה פשוטה יותר, לכן הורדתי. לבחירתכם. מי שממש אוהב טעם שוקולדי, אפשר להוסיף (ואז יש להמיס במתקן בן מארי לפני ההוספה לבלנדר)
הגיבו לפוסט עם חשבון פייסבוק

רוצה לקבל את בלוג החופש שלנו?

עוד מאמרים

סיפורים קצרים

מפתח הקוטביות

פרק מתוך הספר” “הכל חדש”/ רונית לב הדרקון נאלץ לקיים את הבטחתו ולאפשר לי לישון. צנחתי ממוטטת על

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ

"הכל חדש: השראה לחיים בחופש"